понеділок, 12 грудня 2022 р.

У мові вся доля народу

У 1997 року було підписано Указ Президента про відзначення 9 листопада Дня української писемності та мови. За православним календарем - це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця - письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі.

Мова – то багата скарбниця духовних надбань народу, життєвого досвіду, праці і творчості багатьох поколінь. У її глибинах – філософський розум, витончений естетичний смак, поетичне чуття, сила надзвичайної чутливості до найтонших переливів людських почуттів і явищ природи. Та разом із тим мова є своєрідним оберегом звичаїв і традицій, запорукою інтелектуального зростання та поступу народу в загальносвітовому масштабі. На передодні працівники бібліотеки для дітей разом із гуртківцями Карлівського міського центру позашкільної освіти (Карлівський міський центр позашкільної освіти) провели вікторинку-цікавинку «Наша мова калинова». Діти послухали цікаві факти про нашу мову, згадали українські казки та отримали інформацію про книги, які допоможуть вивчити нюанси та правила «солов’їної»📖

Для всіх бажаючих у бібліотеці діє книжкова виставка «У мові вся доля народу». Всі ми – українці! Живемо та будемо жити у вільній та незалежній державі! Тож давайте розмовляти рідною мовою! Бо вона у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу!


Немає коментарів:

Дописати коментар