Кавун, кавунчик, кавунище - всі ці
слова оживають в уяві солодким соковитим смаком та пахощами, які так полюбляють
всі! Ця чудо-ягідка втамовує спрагу в спекотний літній день, насичує організм
вітамінами, дарує насолоду та гарний настрій.
3 серпня відзначається Всесвітній день кавуна. Це одна
з найдавніших культурних рослин на Землі, яку вирощували ще за часів
Стародавнього Єгипту. Його зображення знаходили на стінах гробниць, також він
згадується в давньоєгипетських міфах та багатьох стародавніх медичних рецептах.
А в Римі навіть варили з нього мед. Хоча він і складається на 90% з води, ця
вода має дуже приємний смак. І багато-багато корисних властивостей. Посудіть
самі: в кавуні багато вітаміну С та інших вітамінів і мінералів, таких як
калій, мідь, вітамін B5 і вітамін А.
На смачну годину в бібліотеці «Кавуни, кавунчики –
спокуса для ласунчиків» завітали юні друзі книги. В ігровій формі про корисні
цікавинки, а також про історію виникнення великої смачної ягоди розповіли
бібліотекарі. Маленькі прихильники соковитої ягоди дізналися про те, де ростуть
кавуни в Україні, чим вони корисні, які солодкі страви можна з них приготувати
та як правильно вибирати ці смаколики. Наприкінці заходу всіх
присутніх пригостили смачним, солодким, соковитим кавуном!
Немає коментарів:
Дописати коментар