понеділок, 15 серпня 2022 р.

Кавуни, кавунчики – спокуса для ласунчиків

 

            Кавун, кавунчик, кавунище - всі ці слова оживають в уяві солодким соковитим смаком та пахощами, які так полюбляють всі! Ця чудо-ягідка втамовує спрагу в спекотний літній день, насичує організм вітамінами, дарує насолоду та гарний настрій.

3 серпня відзначається Всесвітній день кавуна. Це одна з найдавніших культурних рослин на Землі, яку вирощували ще за часів Стародавнього Єгипту. Його зображення знаходили на стінах гробниць, також він згадується в давньоєгипетських міфах та багатьох стародавніх медичних рецептах. А в Римі навіть варили з нього мед. Хоча він і складається на 90% з води, ця вода має дуже приємний смак. І багато-багато корисних властивостей. Посудіть самі: в кавуні багато вітаміну С та інших вітамінів і мінералів, таких як калій, мідь, вітамін B5 і вітамін А.

На смачну годину в бібліотеці «Кавуни, кавунчики – спокуса для ласунчиків» завітали юні друзі книги. В ігровій формі про корисні цікавинки, а також про історію виникнення великої смачної ягоди розповіли бібліотекарі. Маленькі прихильники соковитої ягоди дізналися про те, де ростуть кавуни в Україні, чим вони корисні, які солодкі страви можна з них приготувати та як правильно вибирати ці смаколики. Наприкінці заходу всіх присутніх пригостили смачним, солодким, соковитим кавуном!


Немає коментарів:

Дописати коментар