понеділок, 14 лютого 2022 р.

Згадаймо юність, що горіла в Крутах

 

29 січня виповнюється 104 роки з часу бою на станції Крути між військовими підрозділами Української Народної Республіки та російською більшовицькою армією під командуванням М. Муравйова. Бій під Крутами був одним з етапів неоголошеної війни Радянської влади проти незалежної України у 1917-1920 роках, саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Про події тих далеких років розповідає книжковий перегляд «Згадаймо юність, що горіла в Крутах». Особливістю бою під Крутами є те, що в ньому на захист Української Народної Республіки стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи супроти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу.

Майже через століття російські агресори знов прийшли на нашу землю. І знов десятки тисяч молодих українців пішли добровольцями на фронт, щоб зупинити ворога. Саме їхній патріотизм та самовідданість дали Україні час на відродження армії та силових структур. Схиляємо голови перед пам’яттю Героїв Крут та всіх патріотів, які віддали життя за Батьківщину у різні періоди. Слава Україні! Героям Слава! #Слава_Україні #Героям_Слава #Крути #бій #Україна #бібліотека #діти#миру_всім


Немає коментарів:

Дописати коментар