пʼятницю, 21 травня 2021 р.

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 

Бібліотека для дітей долучилась до вшанування пам’яті тих, хто ціною власного життя виборов велику Перемогу. 8–9 травня в нашій державі День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні «не святкуємо, а вшановуємо», згадуємо Другу Світову з акцентом на ролі людей, які боролися проти нацизму, висловлюємо повагу всім, хто рятував планету від фашизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни,  депортацій,  воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Минуло 76 років з того часу, як прозвучали залпи салюту на честь Великої Перемоги. Сьогодні це свято для кожної людини є хвилюючим, зі сльозами на очах. Воно болем відгукується в кожному серці, оскільки немає, напевно, жодної української сім’ї, якої не торкнулася б війна, хто б не втратив в цьому пеклі близької людини. Україна заплатила за Перемогу високу ціну. В боях і під час окупації загинув кожен п’ятий українець.

Кожне покоління по-різному сприймає відгомін про Другу світову війну. Але забути про неї ми не маємо права. Щодень Вічність відбирає у нас живих свідків цього страхіття. Давні рани, прожиті роки, страждання, біль, байдужість перемагають переможців...

Тож схаменімось! Схилімо голови у пошані перед Мужністю, Відвагою, Силою Духу, Терпінням та Вірою у Перемогу простих солдатів. Вчимося в них жити і радіти кожній миті життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар