пʼятницю, 21 травня 2021 р.

17 квітня - День довкілля

 

Традиційно третьої суботи квітня українська спільнота відзначає День довкілля. Найбільшу шкоду навколишньому природному середовищу здійснюю люди через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, їх байдужості до майбутнього нашої планети. Тож екологічне виховання повинно бути присутнє в кожній сім’ї.
Діти, що люблять і бережуть природу будуть розвиватися гармонійними особистостями, матимуть почуття прекрасного та розуміння тісного взаємозв'язку всього живого на планеті. Важливе місце в екологічному вихованні належить книгам. Частіше читайте своїй дитині чудові, добрі розповіді про природу Ст. Біанкі, Л. Толстого, Б. Заходера, Н. Сладкова, М. Пришвіна, К. Ушинського. Діти готові годинами зачаровано слухати розповіді дорослих. Після читання поговоріть з малюком про проблеми героїв.
В бібліотеці для дітей представлено виставку «Багацько вроди у природи», де розміщено цікаві книги, енциклопедії про наш навколишній світ, про його формування та збереження.
Зробімо все, аби карлівські краєвиди тішили око і веселили душу, аби і наші нащадки могли насолоджуватися неповторною красою та унікальністю рідного краю! Саме від нас залежить наше майбутнє!

Немає коментарів:

Дописати коментар