середу, 14 квітня 2021 р.

Сміх чарівник

 

День сміху – 1 квітня – свято унікальне. Існує декілька версій виникнення цього свята. Вже близько двох тисяч років назад в древньому Римі святкували День Дурнів, що мав схожість з нинішнім днем Сміху. Цього дня всі римляни влаштовували всілякі розіграші. Правда день цей відмічали в середині лютого

У древній Індії 31 березня відмічали День жартів. Зате древні ірландці влаштовували розіграші і жартували саме 1 квітня. За однією з версій деякі народи відзначали 1 квітня як день весняного рівнодення, що символізувало початок Нового року. І цього дня було прийнято влаштовувати веселі витівки.

У Шотландії 1 квітня називають днем Зозулі і відзначають дві доби. Обдуреного першого квітня називають «роззявою». Другий день називається день Хвоста. Та ще багато різних версій існує у світі і про них можна дізнатися з книг, підібраних бібліотекарами. А ще багато веселих історій та жартів чекають вас на літературній виставці «Сміх чарівник»

Вітаємо з Днем сміху! Бажаємо море посмішок, чудового настрою, безперервного потоку позитивних емоцій, прекрасного почуття гумору та позитиву у всіх справах! Сміх продовжує життя, так давайте жити вічно!

Немає коментарів:

Дописати коментар