суботу, 29 лютого 2020 р.

Масляна седмиця кличе веселиться



Як на Масляній,
З печі млинці летіли!
З запалу, з жару, з печі,
Всі рум’яні, гарячі!
Масляна, частуй!
Всім млинців подавай!
З запалу, з жару – розбирайте!
Похвалити не забувайте!
Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня. Своїм корінням Масляна сягає часів язичництва і черпає звідти багато цікавих традицій та веселих народних ритуалів. Наприклад, незмінний атрибут Масляної – рум’яні, гарячі, апетитні круглі млинці, що символізують собою ясне сонечко, таке ж рум’яне і жарке.
Масляна завжди супроводжується гучними народними гуляннями, веселими піснями, танцями, іграми, катаннями, ярмарками, ситними частуваннями, приготуванням млинців і вареників.
Працівники бібліотеки для дітей та учні 6-Б класу ЗОШ №1 (класний керівник Ірина Замкова) разом провели зиму та запросили весну-красну, на чудовому святі "Масляна седмиця кличе веселиться”. Дійство було проведено в справжній етноатмосфері, серед рушників та скринь, в світлиці районного будинку культури. Як і годиться, були і співи, і танці, і хороводи, і жарти, і змагання, які нікого байдужим не залишили.
А який же багатий був стіл на Масляну! І у нас на святі він був такий же, завдяки умілим господиням - матусям та бабусям учнів. Тож пухкенькі пиріжки, круглобокі варенички та масні млинці й налисники так і вабили до себе. Гаряченькі, щойно з печі та з плити, вони наповнювали повітря неймовірним ароматом! Тож щойно закінчилася конкурсна програма дітлахи перейшли до щедро накритого столу.
Свято було насичене позитивними емоціями. Усі в очікуванні теплого сонечка, яке наче золотистий млинець, скоро високо підніметься над небосхилом, і перетворить на потічки води залишок зимового панування. Дякуємо всім причетним до проведення такого веселого, енергійного та смачного дійства! Щедрої весни і душевного тепла!


Немає коментарів:

Дописати коментар