четвер, 12 грудня 2019 р.

Закон по якому ми живемо

Мораль і Право, Право і Закон –
Рушійні сили для життя людини,
А їх знання надасть нам вірний тон
У розвиток держави  – України
До Всеукраїнського тижня права (10-14грудня) бібліотекарі районної бібліотеки для дітей разом з керівником Бюро безоплатної правової допомоги Плахотничим Дмитром Олексійовичем  провели для учнів молодших та середніх класів цикл заходів: правовий ліцей «Дитина під парасолькою закону», правові сходинки «Є обов’язки у тебе, їх виконувати треба», дискусійна година  «Ти сам у відповіді за свої хибні вчинки», година права «Закон по якому ми живемо». Головною метою було ознайомлення маленьких користувачів з правами та обов’язками, основними правилами безпеки, літературою на правову тематику.
Малеча згадала своїх улюблених героїв книг та мультфільмів, та з’ясували,  які правопорушення вони здійснили.  Життєві приклади, конкретні ситуації, розглянуті на заходах, змусили замислитися старших учнів про необхідність знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності. Також учнів зацікавила пізнавальна  вікторина «Чи знаєш ти свої права?» та книжково-ілюстрована виставка «Подорож країною закону».
Бібліотекарями було організовано та здійснено екскурсію у Бюро безоплатної правової допомоги, де діти змогли побачити, як проходить прийом громадян та ознайомитися з тонкощами роботи у правовій сфері. Відеоперегляд «Подорож в країну прав» проведений в Інтернет центрі бібліотеки для дітей, дав змогу школярам віртуально поринути в країну прав та чітко визначити свої обов’язки. 
Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашого молодого покоління до питань правової обізнаності, формування правової свідомості та правомірної поведінки.





Немає коментарів:

Дописати коментар