пʼятницю, 21 грудня 2018 р.

Святий Миколай дітей привітай


Святий отче, Миколай!
Нашу хату не минай!
Подаруй ти нам потіху,
І торбину повну сміху,
І здоров'я для родини,
Красну долю для Вкраїни.
Кожного року, за доброю традицією, в Україні відзначається найулюбленіше свято дітей – день святого Миколая Чудотворця. За легендами і переказами, в ніч з 18 на 19 грудня, Миколай сходить з небес, щоб подарувати кожній оселі відчуття милосердя, доброти та радості, а чемним дітям – омріяні дарунки. А ще вважається, що 19 грудня, Святий Миколай  урочисто крокує по землі, а вся нечисть перед його появою розсипається в різні боки, всі духи темряви йдуть геть, поступаючись місцем світлу, добру і веселощам.
В районну бібліотеку для дітей теж завітало свято, з нагоди Дня Святого Миколая. В переддень відзначення, було організовано пізнавальний ранок  «Святий Миколаю, прийди до нас з раю», для учнів початкових класів ЗОШ №3. Під час заходу бібліотекарі розповіли про життя та діяння Святого Миколая, учні здійснили мандрівку до лабіринту зимових прикмет, новорічних загадок і казок, зустрілися з самим винуватцем цього свята та весело, з іграми та вікторинами, провели час разом. Насамкінець,  діти порадували Миколая своїми малюнками, а він  вручив їм солодкі подарунки.
А 19 грудня в бібліотеку на розважально-ігровий дитячий ранок «Щедрий, добрий Миколаю, дуже я тебе чекаю» завітали учні 5-Б класу ЗОШ №1.  Впродовж заходу вирували веселощі: діти розповідали вірші, відгадували загадки та брали участь у новорічних конкурсах. І звичайно ж отримали подарунки від самого Миколая. 
Для малечі і дорослих бібліотекарі створили чудову книжкову виставку «Святий Миколай дітей привітай», де можна ознайомитися з літературою та дописами про нинішнє свято. Святого Миколая називають Чудотворцем, і, це правда. Адже саме в цей день виконуються всі найзаповітніші мрії. Від усієї душі, вітаємо всіх зі святом. Нехай у ваших домівках панує мир і спокій та Господь завжди оберігає вас. Бажаємо вам удачі, щастя і гарного настрою!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар