середу, 17 жовтня 2018 р.

Щоб козацька слава повік не пропала


На 14 жовтня припадає одразу три величних свята День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника Вітчизни.
Так склалося невипадково  - це  історично пов’язані події. Свята Покрова здавна була покровителькою козаків. В свою чергу українське козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. А продовження козацьких традицій, ми бачимо зараз  в лавах сучасної української армії, в героїзмі наших воїнів, чоловіків, які захищають суверенність та незалежність Батьківщини.
Саме цьому відзначенню була присвячена літературно-розважальна година «Щоб козацька слава повік не пропала», яка була проведе в районній бібліотеці для дітей з учнями 4-Б класу ЗОШ №1 (класний керівник Дуленко О.М.). Школярі брали участь в різних конкурсах, демонстрували своє вміння готуючи  куліш, одягали козацький наряд та справно танцювали гопак. Цікавим був конкурс «Намалюй», в якому представники команд по деталях малювали козака та коня. Малюнки вдалися на славу – веселі та трішки фантастичні.
Тож захід пройшов в піднесеному настрої, з українськими піснями та незабутніми враженнями!
А книжкова виставка "Козацька слава України" допомагала дітям розширити свої знання про козаків, їх традиції, побут, звичаї.
Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни та пишатися тим, що ми – українці.
З Днем українського козацтва! З Днем захисника України!


Немає коментарів:

Дописати коментар