четвер, 17 травня 2018 р.

Українська вишиванка – пісня барв і кольорів

  
  День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються. Традиційно в цей день у районній бібліотеці для дітей було гамірно і весело, бо до них завітали учні 1-Б класу ЗОШ №1 (кл. керівник Мороз Н.М.) на народознавчу годину «Вишиванка – пісня барв і кольорів».
 Працівники нашої книгозбірні провели просвітницьку роботу, спрямовану на відновлення національної пам’яті та ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок. Дітям було цікаво дізнатися, що традиція вишивати сорочки різнокольоровими нитками та візерунками має багатовікову історію. Візерунки на вишиванках були прикрасою одягу й несли в собі магічний сенс, а також слугували свого роду оберегом, який захищав від бід, хвороб, заздрості. Затамувавши подих учні прослухали оповідання «Чому варто носити вишиванку».
 Також бібліотекарі підготували перегляд літератури «Чарівна краса вишиванки», на якому представлена література про історію вишивки, традиції українського народу, а також різноманітні схеми та методики вишивок. Тож, запрошуємо у цей святковий день до нашої бібліотеки не лише за цікавою і пізнавальною літературою, а й за незабутніми враженнями та чудовим настроєм!



Немає коментарів:

Дописати коментар