вівторок, 8 травня 2018 р.

Злочин і покарання


  В рамках року правової культури районна бібліотека для дітей провела урок-застереження «Злочин і покарання» для учнів 9-Б класу ЗОШ № 3 (кл. керівник Бородавченко Г.В). Метою заходу стало виховання почуття обов’язку у школярів та відповідального ставлення до себе і оточуючих. На захід були запрошені старший інспектор Карлівського районного відділу з питань пробації Ілля Вікторович Мєлєщєнков та фахівець з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Олександра Сергіївна Чумак. 
  Вони розповіли учням про злочин та відповідальність за скоєний злочин. Наголосили на тому, що останні 10 років зріс рівень дитячої злочинності. Близько 70 тисяч дітей і підлітків стоять на обліку правоохоронних органів. Гострою стає проблема вживання неповнолітніми наркотичних речовин та алкоголю, що стає причиною скоєння правопорушень і злочинів. Під час розповіді учні задавали питання, які їх цікавили і на які хотіли б отримати відповідь.
 Як підсумок бібліотекар Лариса Козачинська провела правовий кросворд та правову вікторину «Чи знаєте ви?» на яких учні мали можливість показати знання з даної теми.
  Насамкінець, школярі ознайомились з переглядом літератури «Право – мистецтво добра і справедливості» організованої з метою допомогти користувачам набути елементарні знання про найважливіші закони нашої держави та ознайомити з виданнями правової тематики, в яких є відповіді на важливі юридичні питання.   

Немає коментарів:

Дописати коментар