пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Чорнобиль немає минулого часу


  32 роки тому світ схвилювала наймасштабніша техногенна катастрофа, що сталася на Чорнобильській АЕС. Цю трагедію неможливо стерти з пам’яті. Адже її наслідки ми досі відчуваємо у власному житті. Чорнобильська трагедія – одне з найстрашніших лих не тільки для України, а й для усього людства. І волею долі епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля. Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і рости.
  З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до чужого болю районна бібліотека для дітей провела годину-роздум «Чорнобиль немає минулого часу», на яку завітали учні 8-Б класу ЗОШ № 1 (кл. керівник І.Г.Білоус).
 Бібліотекар Лариса Козачинська розповіла присутнім про найжахливішу в історії людства техногенну катастрофу в Чорнобилі, та її наслідки. Вже стільки років минуло від того часу, виросло нове покоління, для якого ця подія винятково історична, та для сотень тисяч ліквідаторів – це невиліковна рана, яка не гоїться з часом. Чорнобильську рану не присипає попіл років, і хто знає, скільки ще часу вона болітиме у думах ліквідаторів. 
 На захід були запрошені Одарченко Віктор Федорович та Биховський Івана Іванович, які  поділилися з учнями своїми спогадами про участь у ліквідації Чорнобильської трагедії.
  До уваги читачів організована книжкова виставка «Тяжкий тягар Чорнобильського неба».


Немає коментарів:

Дописати коментар