середу, 1 листопада 2017 р.

Вчимося добро робити всім


  Проблема толерантного ставлення людини до оточуючих актуальна в наш час. Принципово важливим є усвідомлення необхідності навчитися жити у світовій спільноті, керуючись принципами толерантності. 
 До Міжнародного Дня толерантності в районній бібліотеці для дітей відбувся Експрес дружби «Вчимося добро робити всім», на який завітали учні  2-Б класу ЗОШ № 1 (кл. керівник Л.П. Дзюба).


   Бібліотекар Алла Паталаха розповіла присутнім, що толерантності потрібно вчитися і можна навчитися. Оскільки толерантність – це здатність людини, чути і поважати думку інших. Адже навчання починається саме з них, дітей, яких варто вчити бути не просто «такими як всі», а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Під час години спілкування школярі говорили про толерантність, доброту, милосердя, дружбу і взаємодопомогу, а ще ввічливість і етичні норми поведінки. Також до уваги присутніх було організовано перегляд літератури «Толерантність зближує друзів».



  Завдяки проведеному заходу, діти зрозуміли, що хоча в кожного з них є свій стиль, манера спілкування, мислення, вони мають притримуватись норм спільного життя і було б добре, щоб однією з цих норм була толерантність. А для закріплення всього обговореного переглянули мультфільм про Кота Леопольда і вирішили, завжди жити дружно.

Немає коментарів:

Дописати коментар