середу, 23 листопада 2016 р.

Експрес дружби «Вчимося толерантності»

   Саме під такою назвою  у бібліотеці був проведений захід до Міжнародного дня толерантності. Твори добро—ось  заклик толерантності, ось гідний вчинок кожної людини і громадянина. Толерантна людина відрізняється особливими рисами спілкуванням, вона впевнена в собі, розділяє думку інших. Головною метою було донести до учнів 3-Б класу (класний керівник Комісарова Ю.М.) Карлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 потребу у  розвитку духовності, зокрема, толерантного ставлення людини до свого оточення.
   Бібліотекар назвала  основні риси толерантної людини, а також відмітила твори українських письменників, в яких ідеться про добро та гарні справи.  Потім присутні переглянули мультфільми  про  дружбу, вірність та хоробрі вчинки. Розглянули  конфліктну ситуацію, яка виникла у казкових героїв  Мальвіни і Буратіно, а принцеса Добряна допомогла вирішити проблему і надала пораду поводитися з іншими так, як хотілося,  щоб поводилися з вами.
   Під пісню «Добрим будь», учні  взяли участь у грі «Експрес дружби», де продемонстрували товариські  стосунки між однолітками. Діти були активними учасниками різноманітних конкурсів та ігор «Заєць Хвалько», «Комплімент», «Справжній товариш», «Скарбничка гарних вчинків» та ін..
   Завдяки проведеному заходу, учні  вкотре переконалися, що хоча в кожного з них є свій стиль, манера спілкування, мислення, вони мають притримуватись норм спільного життя і було б добре, щоб однією з цих норм була толерантність.

Немає коментарів:

Дописати коментар