пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

Вклонімося величним тим рокам


   Однією із жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. І тепер 28 жовтня вся Україна відзначає річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.
  Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам'ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв із сторінок книг; її мужню і величну, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню, у спадщину поколінням.
  З метою виховання у дітей почуття патріотизму та національної свідомості у бібліотеці були проведені заходи, приурочені до Дня визволення України. З учнями Климівської ЗОШ було проведено годину пам’яті «Народ пам’ятає, народ славить».



  Учням 5 – 8 класів на прикладі історичних фактів, під час перегляду фільму «Внесок українців у перемогу», бібліотекарі показали, якою ціною далась перемога над загарбником нашої Батьківщини.
  Для користувачів бібліотеки організована книжкова виставка «Немеркнуче світло великого подвигу».


Немає коментарів:

Дописати коментар