пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Вчись добро робити всім


  Понад 10 років світ святкує Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності».
  Проблема розвитку духовності, зокрема, толерантного ставлення людини до свого оточення, дуже актуальна в наш час. Принципово важливим є усвідомлення необхідності навчитися жити у світовій спільноті, керуючись принципами толерантності.
  Діти і молодь - люди майбутнього, у них свій стиль, манери спілкування, нове мислення, вони несуть в життя свої норми. Було б добре, щоб однією з цих норм була доброта до оточуючих. Надзвичайно важливо, щоб фундамент толерантності було закладено в дитинстві, бо чим старша людина, тим важче їй змінювати свою ідентичність.
  З цієї нагоди до дитячої бібліотеки на літературну гру-подорож «Вчись добро робити всім» завітали учні 4-А класу ЗОШ №1. Метою бібліотекарів було виховати шанобливе ставлення до себе та до інших, навчити дітей поважати думку товаришів, а також вміти відстоювати свою власну позицію. Учні охоче брали участь у конкурсах «Хвастуни», «Гидке каченя», «Заєць хвалько», «Улюблений казковий персонаж», «Квітка дружби». Присутні змогли відчути себе в тих чи інших ситуаціях, висловити свою думку з цього приводу. Діти зрозуміли, що достатньо звичайної усмішки, щоб помиритися, або подружитися, щоб створити хороший настрій. Тож ми повинні рахуватися з думкою один одного, турбуватися про ближніх, не ображати і говорити теплі слова.
  Для користувачів представлений перегляд літератури: «Толерантність зближує друзів».






Немає коментарів:

Дописати коментар