четвер, 27 серпня 2015 р.

Більше ніж символ


  Державний прапор є символом суверенітету України. Прапор виник дуже давно, ще за язичницьких часів. В українців прапор дуже шанували: обов’язково захищали під час бою, наче живу людину; честь нести прапор доручалася тільки найдостойнішим воякам тощо.
  Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під ним українці йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор миролюбства.
  З нагоди свята на урок державності "Наш прапор - поле золоте під голубим склепінням неба" до бібліотеки завітали наші найменші користувачі - малята із ДНЗ №5 "Берізка".
  Бібліотекарі розповіли дітлахам, що державний прапор нашої Батьківщини має синьо-жовту барву. Ці кольори не випадкові. Тисячоліттями наші предки вважали їх священними. Синій колір – це колір води, без якої не було б життя, не дозрів би хліб, це колір ясного, чистого неба. Жовтий колір – це колір вогню, жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого немає життя на землі; це колір пшеничної ниви, хліба, зерна. Це символ достатку українського народу.
  Гідність прапора захищається як у самій країні, так і за її межами. Зневага до прапора розглядається як посягання на честь нації та держави.
  Діти залюбки прийняли участь у іграх, де отримали солодкі призи і жовто-блакитні кульки.
  До уваги користувачів бібліотеки представлено перегляд літератури "Цвітуть, неначе квіти волі, знамена жовто-голубі".





Немає коментарів:

Дописати коментар