пʼятницю, 22 травня 2015 р.

Доля мови - доля народу


  Кожного року, 24 травня, усі слов’янські народи відзначають День слов’янської писемності і культури, коли вшановують святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, які створили писемність, здійснили переклад богослужбових книг із грецької мови на слов’янську, поширювали християнське вчення.
  Вшановуючи пам’ять братів-просвітителів, проповідників православ’я Кирила і Мефодія, ми звертаємося до глибинних основ української писемності, духовності – могутнього джерела сили і життєздатності української нації.
  Свято відзначається у багатьох слов’янських країнах і символізує історичне та просвітницьке значення спадщини слов’янських першовчителів у здобутку національної культури, засвідчує повагу міжнародної спільноти до неоціненного внеску слов’ян у скарбницю світової цивілізації.
  Долучилася до відзначення свята і наша бібліотека, провівши разом із учнями 3 - Б класу гімназії імені Н.Герасименко годину цікавих повідомлень "Доля мови - доля народу". Діти мандрували у світі слов’янської писемності та культури: ознайомилися із відомостями про слов’янських просвітителів Кирила та Мефодія; про те як взагалі виникла мова та, як виникла наша рідна українська мова, бо вона є однією із слов’янських мов, переглянули відео про свято. До уваги користувачів представлено книжкову виставку "Слов'янська писемність - для всіх і для кожного".



Немає коментарів:

Дописати коментар