середу, 24 грудня 2014 р.

Тобі потрібні наркотики, чи наркотикам потрібен ти?

Своє здоров’я кожен має,
Не кожен вміє берегти –
Той колеться, той випиває,
Той за цигаркою тремтить.
Коли ж хвороби розтривожать
І запізніле каяття,
Тоді, на жаль, не кожен може
Зцілить отруєне життя

  В наші дні наркоманія – це надто поширена проблема, яка в будь-якому випадку призводить до трагічних наслідків. Про неї говорять у всьому світі, з нею пов’язують зростання злочинності і збільшення транспортних аварій та інших нещасних випадків. Це соціальна проблема, про яку наполегливо і тривожно повідомляють численні засоби масової інформації.
  Наркоманія перестала бути проблемою однієї особистості, а стала соціальною проблемою. Вона присутня на всіх континентах і демонструє тенденцію непохитного зростання, а її шкідливі наслідки різноманітні як для наркоманів, так і для суспільства загалом.
  Насторожує фактор так званого помолодшання наркоманії, адже в полон наркотичного дурману втягуються підлітки у віці 13-14 років. Це явище стало справжньою загрозою для молоді.
  Підлітки через наркотики втікають від гнітючої дійсності: жорстокості дорослих, байдужості, психічного і фізичного насилля, бідності, зневаги тощо. Фантастичний світ наркотичного сп'яніння на якусь мить відволікає їх від проблем, яких вони не можуть вирішити. Та перш ніж взятися за шприц, кожний повинен пам'ятати, що обираючи хвилинний «кайф», він свідомо обирає свій шлях до безодні.
  Щоб привернути увагу підростаючого покоління до проблеми наркоманії у бібліотеці було проведено годину-застереження «Тобі потрібні наркотики, чи наркотикам потрібен ти…». На масовий захід завітали учні 8 – А класу гімназії ім.Н.Герасименко та лікар-інтерн загальної практики сімейної медицини Карлівського центру первинної медико-санітарної допомоги Людмила Пінчук. Після корисної інформації, яку надали бібліотекарі та виступу лікаря про шкоду наркотиків, діти відповідали на запитання вікторини та переглянули відеофільм «Наркотики – це зло!». До уваги користувачів організований перегляд літератури «Наркоманія – пастка для юних».
  Тож сподіваємося, що розмова про здоровий спосіб життя допоможе підростаючому поколінню зробити правильний життєвий вибір, сприятиме формуванню в нього здорових звичок, веденню правильного способу життя.




Немає коментарів:

Дописати коментар