пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Всеукраїнський тиждень права у бібліотеці


Учитися жити по закону,
поважати закон і виконувати його,
людина повинна з малих літ,
з сім'ї, дитячого садка, школи.
Є. М. Рибінський
  Правове виховання є одним з напрямків загального процесу виховання підростаючого покоління, що містить  у собі правову освіту, виховання поваги до чинних законів і норм права, формування активної позиції щодо протиправних і антигромадянських дій.
  Основним завданням правового виховання є шанобливе ставлення до законів, нетерпимість до порушень законності та правопорядку. Без знань права вступати в життя складно. Кожен громадянин повинен володіти хоча б необхідним мінімумом правових знань, знати свої права і обов'язки, яке покладає на нього законодавство.
  Тиждень права, який проходив з 8 по 13 грудня є чи не першим і чи не наймасштабнішим правовим заходом, який проводиться в Україні. Він узагальнює собою цілу низку соціально-значимих заходів і спрямований на утвердження в Україні правової держави, на підняття рівня правової культури, поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.  
  Карлівська районна бібліотека для дітей провела низку правоосвітніх заходів, на яких широко популяризувала літературу з питань права та правознавства. У читальному залі діяла книжкова виставка "Закон і ми". Для учнів 4-5 класів була проведена правознавча вікторина "Права літературних героїв", а також година запитань і відповідей "Як примирити "хочу" і "треба".



  Учні 5 - А класу гімназії імені Н.Герасименко змогли поспілкуватися з провідним спеціалістом районного відділу управління юстиції Любов Сухомлін, яка ознайомила дітей з правами, що гарантуються законом, провела гру "Права дітей". Школярі змогли звернутися до спеціаліста із запитаннями та отримати відповідь на них.




  Кращому розумінню особою своїх прав, свобод, обовязків, ставлення до закону сприяла бесіда з учнями 5 - 7 класів "Права та обовязки нероздільні". З метою закріплення знань про почуте дітям було запропоновано відеоперегляд "Подорож у країну прав".



Немає коментарів:

Дописати коментар