вівторок, 21 жовтня 2014 р.

Посвята в козачата



Ми любимо сонце і квіти,
І сонце нам шле свій привіт,
Ми роду козацького діти.
Землі української цвіт







    Понад 500 років тому в українських степах за Дніпровськими порогами поселилися перші козаки. Близько 300 літ охороняли вони Україну від турків, татар та інших ворогів. Вони славились волелюбністю, мужністю та любов’ю до рідної землі, тієї землі, на якій зараз живемо ми з вами. До лав козацтва вступали найсміливіші, наймужніші люди, бо на них чекали військові походи й битви, тривала повсякчасна боротьба проти напасників.
   Відшуміла козаччина, стали історією її славні походи, славні бої, але підростають гідні нащадки козаків. І в цьому нещодавно переконалися у районній бібліотеці для дітей, де відбувся конкурсно-пізнавальний захід «Посвята в козачата», на який завітали учні 1 класу ЗОШ №3. У залі панувала святкова дружня атмосфера, наповнена яскравим колоритом української символіки.
  Спочатку бібліотекарі ознайомили юних козачат з історією Запорозької Січі, розповідали про козаків, їх побут, звичаї та традиції. А потім на дітлахів чекали випробування, які визначали чи гідні першокласники носити звання – юні козачата. Змагаючись у найрізноманітніших конкурсах та іграх («Маскування», «Попади в ціль», «Хто спритніший», «Біг з кульками», «Знайди скарб», «Звари куліш»), козачата продемонстрували сильний характер, спритність, кмітливість та відвагу. Під гучні вигуки вболівальників дітлахи зі всіх сил боролися за перемогу. Бажання стати справжніми козачатами об’єднало зусилля дітей, тому не було переможених і переможців, а дитячі серця поєднала дружба. Так ми вчимося бути щасливими, успішними, гармонійними і славними як наші давні прадіди!


 






 





Немає коментарів:

Дописати коментар