вівторок, 22 квітня 2014 р.

Українська писанка, як дитяча пісенька


Ось і зійшло на землю чудове свято Великодня, святе і чисте, як безхмарне небо, гарне, як молоде життя. Срібні голоси церковних дзвонів сповістили світу про урочисту подію Воскресіння Христового і лунали звідусіль щирі вітання «Христос Воскрес»! – «Воістину Воскрес!».
Здавна в нашому народі свято Великодня поєднує традиції язичницькі і християнські. Адже колись цей урочистий день було присвячено вшануванню сонячного божества Ярила, відродження якого означало прихід весни і відновлення природи. Тепер – це народне церковне свято, що прославляє воскресіння сина Божого, як торжество добра над злом.
Великдень – найдавніше свято в Україні, яке зародилося сім тисяч років тому. Про це та багато іншого дізналися учні 5 – А класу гімназії імені Н.Герасименко на уроці народознавства «Українська писанка, як дитяча пісенька». Діти із великим задоволенням переглянули відео «Писанка власними руками» та охоче розповідали, як будуть складати великодній кошик. До уваги користувачів бібліотеки була представлена виставка «Великодні традиції українців».







Немає коментарів:

Дописати коментар