четвер, 16 травня 2013 р.

З тобою, мамо, світ прекрасний!

   Мама... В усі часи всі народи пов'язували з нею найсокровенніше, возвеличували її як найбільшу святиню. Вона - корінь життя, берегиня роду людського, вона та квітка, промінь якої ніколи не в'яне  а розцвітає з плином літ усе ясніше. Недарма ми кажемо: мати-Вітчизна, ненька Україна. Кожна людина, кожний народ має свої святині. Перш за все це любов до матері, до тієї, яка дала нам життя, яка нас виплекала й виховала.
    Травневого сонячного дня учні 5-А класу гімназії ім. Н.Герасименко (кл. керівник Хміль Т.В.) завітали в районну бібліотеку для дітей на свято-конкурс "Берегиня роду нашого". Бібліотекар Козачинська Л.А. розповіла про саме свято День Матері, а попереду на дівчат - Шувалову Женю, Хомутник Владу, Тютюнник Віку, Петрову Олю, Світличну Настю, Горбань Олю чекали різноманітні випробування, де виявиться та, яка здолає їх найкраще. А визначити переможницю допомогло компетентне журі - хлопці класу. 
    Під час конкурсів учасницям надавалась можливість показати знання народних звичаїв - конкурс "Наш рід, родовід", любов до рідного краю, мови - конкурс "Колискова пісня", оригінальність - конкурс "Хустина" (дівчатка повинні швидко зав'язати хустину і похвалити себе перед дзеркалом та ще й не засміятися) та багато інших не менш цікавих випробувань.
     Переможницею стала Світлична Настя, яка отримала звання "Берегиня класу". Всі учасники одержали солодкі подарунки. До уваги школярів було організовано перегляд літератури "Найсвятіше в світі слово - мати".

 




 





 















Немає коментарів:

Дописати коментар