вівторок, 16 квітня 2013 р.

Здоровий дух дає здорове тіло

Щороку 7 квітня людство відзначає Всесвітній день здоров'я. А як відомо, здорова нація – це здорові діти. Тому так важливо закласти в дитячу свідомість основні поняття здорового способу життя, навчити їх попереджувати захворювання, не шкодити собі та оточуючим.
Для учнів 4-Б класу ЗОШ №1 було в Карлівській районній бібліотеці для дітей було проведено годину здоров’я «Здоровий дух дає здорове тіло». На захід було запрошено районного педіатра А.І.Стасюк.
В центрі уваги – обговорення розпорядку дня школяра з точки зору здорового способу життя. Лікар-педіатр «прожила» з дітьми весь день: з самого ранку – від першого потягування,  до принципів здорового сну. Що їсти на сніданок, які правила гігієни протягом дня, як сидіти за партою,  які комп’ютерні ігри шкодять, а ще про вади  жуйок, чіпсів  й іншої швидкої їжі та багато другого обговорили діти під час зустрічі, яка  переросла в діалог. Зовсім юний вік не завадив присутнім відповідати на складні питання, виказувати свою думку, обговорювати проблеми здорового способу життя. Школярі були надзвичайно зацікавлені і живо сприймали інформацію, що принесе  їм  у житті лише користь.
Бібліотекар Лариса Козачинська завершила годину зверненням до витоків національних традицій здорового життя українців, запропонувавши дітям закінчити зачитані нею прислів’я. А ще діти відповіли на питання, повторивши правила здорового розпорядку дня та ознайомилися з переглядом літератури «Поки здоров’я служить, чоловік не тужить».







Немає коментарів:

Дописати коментар