пʼятницю, 1 лютого 2013 р.

Соборна мати Україна на всіх одна, як оберіг


       Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Такою датою для України стало 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки ЗУНР і УНР. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.
       З метою поглиблення знань учнів про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами про державу, вихованню патріотичного почуття в бібліотеці було проведено екскурсію в історію «Гортаючи сторінки минулого». Учні 8 – А класу гімназії ім. Н.Герасименко здійснили подорож у часі до початку минулого століття, коли відбулися події Злуки двох, розділених історичною прірвою, гілок українського народу. Розповіді бібліотекарів Козачинської Л.А. та Паталахи А.І., перегляд документальних кадрів, історична вікторина «Славетні імена України» дуже захопили уяву дітей.






   Зацікавлені історичним звершенням, змогли поповнити свої знання, ознайомившись з переглядом літератури «День Соборності як символ єдності».



Немає коментарів:

Дописати коментар