четвер, 13 грудня 2012 р.

Урок-реквієм

"Жахливі сторінки історії"

(до дня пам'яті жертв голодомору)





У XX сторіччі український народ пережив одну з найстрашніших трагедій у своїй історії – голодомор. Україна, яка завжди годувала хлібом весь світ, зазнала масового голоду. Країна втратила тоді мільйони своїх дітей. Голодомор приніс багато горя. У нього були об’єктивні й суб’єктивні витоки й наслідки.
Сімдесят п’ять років минуло відтоді. Час лікує душевні рани, але рану в серці України загоїти неможливо. Вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про час, коли над Україною, над іншими народами колишньої радянської спільноти панував диявол.
Вшанування жертв голодомору – це воскресіння нашої пам’яті. Пам‘ять про знищених і невинно убієнних має об’єднати у великій скорботі всіх, хто любить Україну, незалежно від національності і мови спілкування, віросповідання чи місця проживання – тобто весь український народ.
 Голодомор - незагойна рана України, про яку сьогодні ми можемо відверто говорити, дошуковуючи правду. Напередодні дня вшанування пам'яті жертв голодомору у нашій книгозбірні бібліотечні працівники спільно з педагогом Кавунник С.М. підготували і провели  урок-реквієм "Жахливі сторінки історії" для учнів 9 – А класу гімназії імені Н.Герасименко. Під час заходу вихованці школи дізнались про масовий, навмисно зоорганізований радянською владою голод 1932-1933 рр. Своїми спогадами з дітьми поділилась очевидиця цього страшного лиха Заворотня Ніна Харлампіївна. Учні глибоко перейнялися темою голодомору, в очах кожної дитини, котра прийшла на захід бринів смуток.
         Для всіх користувачів бібліотеки було організовано книжкову виставку «Біль душі людської».
 Допоки жива пам'ять людська, доти і житиме віра на краще і світле майбутнє кожного з нас і України. 






Немає коментарів:

Дописати коментар