пʼятницю, 21 грудня 2012 р.

«Святий Миколай 

до нас завітай»


Літературно-народознавча година 


З року в рік подорожує Святий Миколай зимовими дорогами, несе радість у кожну домівку, де є дітвора. Так склалося, що сивобородий дідусь розпочинає низку різдвяно-новорічних свят. Тому так чекають на нього і діти, і дорослі, бо новоріччя, чудесна казка, стукає у двері, обіцяє дива та несе надію разом з Миколаєм…
Хто і звідки цей дивовижний чарівник? Якими шляхами мандрує він світом? Чому називають його Чудотворцем? Про це йшла мова на літературно-народознавчій годині «Святий Миколай до нас завітай», яка пройшла напередодні свята у районній  бібліотеці для дітей. На зустріч з казкою завітали до гостинної зали учні 4-А класу ЗОШ №1 (класовод Н.Мороз). Це була  цікава подорож стежками дивосвіту: розповідь бібліотекаря А.Верпети про Миколая зачарувала присутніх легендами із життя Святого про його доброту, розум, терпимість.  Виступ ведучої перемежовувався віршами у виконанні дітвори, веселими загадками та питаннями на увагу та кмітливість. Миколайчики на пам’ять про зустріч одержав кожний школярик, а бібліотекарі отримали подяку за добро та привітність. Пам’ятні світлини нагадають всім про приємну, разом проведену годину.







А зараз до вашої уваги одна з легенд про Святого Миколая, яку прослухали маленькі гості нашої бібліотеки

«Миколай і звірі»
Легенда, записана на Черкащині

   Один чоловік їхав лісом і захопила його ніч. Мусив ночувати, випряг він воли, дав сіна. Коли дивиться: недалечко від нього на пустирі звіряче збіговисько. Злякався чоловік, ще б пак! Вовки, лисиці, зайці, ведмеді... таке назбігалося - страх глянути! Сидить заєць поруч із вовком і не боїться його. «Що воно за дивовижа», - думає собі чоловік. А коли йому від серця відлягло, він пильніше придивився й побачив: сидить поміж тією звіриною святий Миколай - старий сивий чоловік. Сидить і щось тим звірям розказує, а вони слухають, розвісивши вуха.


Немає коментарів:

Дописати коментар