вівторок, 15 травня 2018 р.

Берегиня роду нашого

  

  У ці травневі дні, коли прокидається від зимового сну матінка - природа, коли дзвенить у ніжній блакиті спів жайворонка, коли теплий, лагідний весняний вітерець  ледь – ледь коливає шатро чаруючої зелені кущів та дерев, коли зацвітають перші квіти, приходить до нас прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя  - Свято Матері
 Берегинею кожного роду, кожної сім’ї є мудра Жінка – матір. Для кожного з нас саме її образ є найріднішим, найближчим, найдобрішим, найдорожчим! До міжнародного дня сім‘ї та Дня матері в районній бібліотеці для дітей було проведено свято-конкурс «Берегиня роду нашого». На захід завітали учні 6 класу ЗОШ № 4 (кл. керівник Коваленко О.М.).
 Бібліотекар Лариса Козачинська ознайомила присутніх з історією виникнення свята Матері, та традиціями святкування на Україні. Діти у грі «букет лагідних слів» порівнювали маму з квітками, підбирали ніжні слова, щоб висловити свою любов до неї. Говорили, які саме квіти любить кожна мама. У конкурсі «кулінарний» - уявно варили борщ, куліш, вареники, гарбузову кашу, галушки та капусняк. Дівчатка охоче спробували себе у ролі мами і заспівали чудові колискові. Цікавими та веселими були завдання «зав’язати хустку», «запеленати ляльку», «заплести косу».
  Цей захід викликав у дітей щире захоплення та вдячність своїм матусям за нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість. До уваги читачів був організований перегляд літератури «З тобою мамо світ прекрасний».

 



Немає коментарів:

Дописати коментар