четвер, 10 травня 2018 р.

Квітка пам’яті


   Напередодні Дня Пам’яті та Примирення районна бібліотека для дітей запросила  учнів 3 Б класу ЗОШ №1 (кл. керівник Дуленко О.М.) на годину пам’яті «Тихі зорі вічної пам’яті», щоб вшанувати пам’ять про героїв війни.
 Бібліотекар розповіла школярам про другу світову війну – наймасштабнішу в історії людства. Війну, в якій взяла участь 61 держава, а воєнні дії відбувалися на територіях 40 країн. Війну, що забрала життя близько 55 мільйонів людей.
 Україна долучається до загальноєвропейської традиції вшанування жертв війни із використанням червоних маків. Учні почули історію виникнення цієї квітки. У народі кажуть, що поле, де пролилася кров за волю України, зацвітало маками. Цвіт маку із червоною стрічкою вплітали у вінок чи волосся дівчатам, в родині яких були полеглі в боях. Графічне зображення квітки, є своєрідною ілюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.
  Щоб виготовити власноруч квітки маку – символу загиблих воїнів та смутку бібліотекарі провели для дітей майстер клас «Квітка пам’яті». Також до уваги читачів була організована книжкова виставка «Стала пам'ять людська обеліском».



Немає коментарів:

Дописати коментар