вівторок, 12 грудня 2017 р.

Лицар добра і істини

 Нещодавно видатному українському філософу і письменнику Григорію Савичу Сковороді виповнилося 295 років від дня народження. Григорій Сковорода своєю творчою спадщиною і сьогодні залишається разом з народом.
 З нагоди ювілейної дати письменника і народного вчителя в районній бібліотеці для дітей відбувся вечір-портрет «Лицар добра і істини», на який завітали учні 8 А класу ЗОШ № 1 (уч. укр.мови та літератури А.В.Стрілко).
 Лариса Анатоліївна відкрила для школярів основні віхи життєвого та творчого шляху українського філософа, наголосила на тому, що Г. С. Сковорода — найвидатніша постать у культурному і літературному житті України ХVIII ст., великий народний мислитель, просвітитель-гуманіст, філософ доби Просвітництва, письменник, видатний байкар, учений та композитор. Чимало зробив письменник і в галузі мови, його твори - важливий, історично-необхідний етап у подальшому розвитку літературної мови на національній основі. По суті, він вперше запровадив в українську літературу жанри байки, світської пісні, дружнього послання, особистої лірики. 
  Бібліотекар також акцентувала увагу і на тому, що  письменник був міцно прив’язаний до своєї Батьківщини, завжди тужив за нею на чужині і повертався в Україну, хоча мав змогу добре влаштувати життя поза її межами. Цікавим та повчальним для присутніх був  перегляд документального фільму «Світ мене ловив, але не спіймав». 
 До уваги присутніх був організований перегляд літератури «Мандрівний мудрець».


Немає коментарів:

Дописати коментар