четвер, 10 жовтня 2013 р.

Козацька слава в серцях у нас

Козацька минувшина овіяна романтикою героїчної звитяги і чи є щось більш принадне для дитячого розуму, який шукає у звичайному світі пригод та неймовірних історій? Тому вже не перший рік до Дня козацтва районна бібліотека для дітей оголошує лицарський турнір. На цьому змаганні визначаються не лише найсильніші, найспритніші, найрозумніші, а й подорожують славними сторінками історії українського народу, що додає дітворі гордості за державу, за її синів.
Цього року, напередодні свята, на змагання з козацьких вмінь до книжкової вітальні бібліотеки завітали учні 6 – А класу гімназії ім. Н.Герасименко (класний керівник Хміль Тамара Валентинівна).
Бібліотекар Лариса Козачинська, розпочавши конкурс, повела учасників шляхами козацької звитяги. Школярі активно обговорювали історію та побут козаків, з цікавістю слухали невідомі їм раніше факти.
А потім розпочалось змагання на звання курінного отамана класу. П’ятеро юних козаків Сірко, Лебідь, Вихор, Легенький, Вернивус взяли участь у серйозних та веселих конкурсах, що перевіряли їх розум та ерудицію, винахідливість та спритність, уважність та спостережливість і, звичайно, почуття гумору, бо що ж то за козак, який не вміє посміятися над собою.

Це була весела та цікава гра і прийняли участь в ній всі присутні. «Прискіпливе» журі із однокласників не лише оцінювало виконання конкурсних завдань, а й допомагало їх виконувати. Тому не було переможених, всі отримали позитивні емоції. А козак Сірко – Хміль Сашко став кошовим отаманом. Солодкі призи, вручені наприкінці козакам, підсолодили їх «нелегке» козацьке життя. Працівники бібліотеки запросили їх до змагання на наступний рік. Такі досвідчені гравці здобудуть ще не одну перемогу.










Немає коментарів:

Дописати коментар