понеділок, 30 січня 2023 р.

Соборній Україні слава нині і повік

22 січня наш народ урочисто відзначає чергову річницю проголошення Акту Злуки (об'єднання у 1919 році східних і західних українських земель у єдину Соборну українську державу). І хоч Акт Злуки тоді реалізувати не вдалося, він є яскравим виявом прагнення українців до національної єдності. Як відомо, державна незалежність України була відновлена лише 24 серпня 1991 року. А у 1999 року президент України підписав Указ про створення державного свята — Дня Соборності України.

Тож саме цій знаменній події був присвячений урок «Соборній Україні слава нині і повік», проведений бібліотекарами для учнів 4-б класу Карлівського ліцею №1. Школярам було донесено передісторію встановлення української соборності. Діти, хоча і зовсім ще маленькі, але мають уже дорослі думки, тож разом провели паралель із іншими періодами боротьби українців за свободу та незалежність, та із сучасними подіями в нашій державі. Свої почуття та патріотизм учні втілили в пісні — голосно та з почуттям гордості заспівали Гімн України. Наприкінці заходу, взявшись за руки, створили символічний «живий ланцюг».

Також із 17 січня у бібліотеці почала діяла книжкова виставка «Соборність рідної землі». Через друковану літературу та періодичну пресу, представленими на виставці, відвідувачі мають змогу глибше познайомитися із історією України, історією державотворення та сьогоденням. Незалежна та соборна Україна – це одвічна мрія народу, до якої прагнули наші предки та тягнемося ми – їхні нащадки.


Немає коментарів:

Дописати коментар