пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Героїчна Сотня


Вас пам’ятати будемо завжди
Із вами будемо боротись за країну
За ту країну, де нема брехні
За нашу й вашу мирну Україну…
Нам випало бути свідками подій драматичних і надзвичайно болючих, таких, що ввійдуть до підручників історії та будуть визначати наше майбутнє. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони, полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.
Тому, 21 листопада, вкарбоване в пам’ять народу, як День Гідності і Свободи, який символізує утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, а також віддає належну шану патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.
В цей день в бібліотеку для дітей завітали вихованці 6-б класу ЗОШ №1 на захід. Бібліотекарі ознайомили присутніх із хронологією подій народного руху за незалежність, свободу та самовизначення, особливий акцент роблячи на нещодавніх кривавих подіях у серці столиці. За допомогою інтерактивних технічних засобів діти мали можливість побачити все те, з чого розпочинались події, які сколихнули весь світ. Інформативно доповнили розповідь і матеріали з книжкової виставки, що було оформлено в бібліотеці. Наприкінці, поіменно згадали тих, хто віддав своє життя за волю та кращу долю нашої країни. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Зустріч була проникливою, дякуючи документальним фактам та поетичним рядкам, школярі відчули біль матерів, що втратили своїх дітей. Та пам’ять про тих, хто загинув житиме вічно:
До слова слово, наче вишиванку,
В народну пам'ять золоті стьожки.
І кожне покоління на світанку
По них життя рівнятиме стежки.




Немає коментарів:

Дописати коментар