четвер, 27 червня 2019 р.

Українські діти за Конституцією вчаться жити


День Конституції України відзначається щорічно 28 червня і є офіційним державним святом. Можливо, для когось, це не більше ніж черговий вихідний, проте для кожного свідомого громадянина день Конституції України - подія, з якої власне і починається існування держави.
З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття основного закону держави - Конституції України працівники районної бібліотеки для дітей провели просвітницьку годину «Українські діти за Конституцією вчаться жити».
Бібліотекар Лариса Козачинська розповіла присутнім про Конституцію України та про Міжнародну угоду – Конвенції ООН про права дитини, яка діє у 191 країні світу. Діти дізналися про свої права на життя, любов, піклування, отримання медичної допомоги, освіти, інформації, відпочинку та дозвілля. Більш детальнішу інформацію школярі отримали від спеціаліста бюро безоплатної правової допомоги - Олени Захожай.
Відвідавши бібліотечний захід, школярі отримали знання про те, як «народжуються» закони, дізналися, що Конституція надає всім дітям рівні права та не допускає жодного насилля над дитинною. 
Для користувачів нашої бібліотеки діє книжкова виставка «Подорож країною Закону».





Немає коментарів:

Дописати коментар