вівторок, 26 березня 2019 р.

Іван Мазепа та його доба


«Наш час настав! Прийшов час скинути ярмо
 і зробити Україну вільною, незалежною державою…»
                                І. Мазепа
Іван Мазепа – колоритна фігура в українській історії. Він викликав різноманітні емоції у оточуючих при житті та великі розбіжності при оцінюванні вкладу в історію батьківщини у нащадків. До 380 - річниці від дня народження славетного гетьмана в районній бібліотеці для дітей організовано захід – історичний портрет «Іван Мазепа та його доба», на який було запрошено учнів 9 класів школи-гімназії ім. Н.В. Герасименко.
Історична роль Мазепи полягає у тому, що усвідомлюючи загрозу централізаторської політики Петра І для існування Української держави, він сміливо підняв прапор національно-визвольної боротьби за свободу України. Вчинок Мазепи надихав нові покоління борців за національне визволення українського народу. Бібліотекар коротко розповіла про життєвий шлях і здобутки найбільш суперечливої постаті в історії України Івана Мазепи. Активну участь приймали читачі: обговорювали подану інформацію, декламували поезії Івана Мазепи.
Користувачам бібліотеки був представлений літературний перегляд «Борець за волю України». Представлені на ньому друковані матеріали розповідають про життя та діяльність гетьмана.


Немає коментарів:

Дописати коментар