суботу, 20 жовтня 2018 р.

Покликання до доброти


«Дитинство, дитячий світ – це світ особливий,
щоб мати доступ в цей казковий палац,
ім’я якому – Дитинство, ви повинні перевтілитись,
стати в якійсь мірі дитиною,
тільки за цієї умови Вам буде доступна
мудра влада над людиною-дитиною».
В.Сухомлинський
Цьогоріч, 28 вересня, в Україні та світі відзначають 100-річчя людини, творчість якої – унікальне явище у вітчизняній та світовій педагогіці. Це - український педагог, письменник та поет  - Василь Олександрович Сухомлинський. З-під його пера вийшло понад 600 статей, 1500 оповідань та казок для дітей.
Безліч творів українця було перекладено на 53 іноземні мови, його праці видавалися в Англії, Китаї, Японії, Німеччині, Франції, Іспанії, Польщі та багатьох інших країнах.
Василь Олександрович віддавав дітям красу і тепло своєї душі. Він ніс на долонях любові своє велике серце, бо був насправді доброю і щирою людиною та мав прихильність до всього світу.
На честь 100-річчя Василя Олександровича Сухомлинського та з метою ознайомлення школярів з життєвим та творчим шляхом видатного вчителя та письменника, у  районній бібліотеці для дітей було організовано літературний перегляд «Школа під голубим небом»  та проведено ранок «Покликання до доброти».  Бібліотекар Алла Паталаха коротко ознайомила учнів 3 – Б класу ЗОШ №3 (класний керівник Нирка Л.М.) з біографією митця. Далі діти переглянули мультфільми за мотивами творів В.Сухомлинського та прочитали  оповідання і казки ювіляра. Кожна історія письменника то джерело добра, яка надихає творити його в повсякденному житті.  Тож школярі розповіли і про свої добрі справи. На закінчення зустрічі бібліотекар провела конкурс «Загадки казкового світу Василя  Сухомлинського», в якому діти змагалися на знання творів автора.
Учасники заходу відкрили для себе особливий світ великого педагога.  В. Сухомлинський творив для того, щоб з маленької дитини виросла справжня людина, яка б піклувалася про свої рідних, поважала друзів і любила Батьківщину.  Його ідеї були і залишаються джерелом високої духовності, людяності, що будуть надихати не одне покоління.



Немає коментарів:

Дописати коментар