середу, 26 вересня 2018 р.

Знати, щоб не оступитися

  

  Одним із аспектів всебічного розвитку підлітка є висока правова культура. Адже не можна вважати фізично здорову людину всебічно розвиненою, коли вона маючи широкі знання, добре працюючи або навчаючись, порушує закони. Здатність людини розуміти правила співжиття і вимоги законів та відповідним чином поводитися не є вродженою, вона формується під впливом спеціальних виховних заходів, є наслідком спілкування з іншими людьми. Тому, районна бібліотека для дітей провела правовий урок-застереження "Знати, щоб не оступитися", на який завітали учні 9-А класу ЗОШ № 1 (кл. керівник Колісник Л.В.).
   На зустріч були запрошені працівники Карлівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Полтавській області старший інспектор Мєлєщенков Ілля Вікторович та старший інспектор Наконечна Інна Олександрівна. Вони розповіли школярам про види злочинів та відповідальність за них, з якого віку настає кримінальна відповідальність, хто такі співучасники злочину, та навели приклади найчастіших правопорушень серед молоді. З даної теми присутні задавали багато питань, які саме їх цікавили. 
  На закінчення заходу бібліотекар Лариса Козачинська провела правовий кросворд «Чи знаєте ви?» для того, щоб підвести учнів до висновку, що незнання законів не звільняє від відповідальності. 


Немає коментарів:

Дописати коментар