четвер, 5 квітня 2018 р.

У мить Святого Воскресіння


   Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято - Воскресіння Христове, яке ще називають Великоднем або Паскою. Це світле і добре свято несе з собою віру, надію і любов. Воно є символом  духовних  цінностей: милосердя, справедливості,  справжньої віри та очищення від гріха.
  Напередодні світлого свята Воскресіння районна бібліотека для дітей запросила учнів 3 Б класу ЗОШ №1 на народознавчу годину «У мить Святого Воскресіння»Під час заходу діти ознайомились із звичаями та обрядами святкування Великодня. Оскільки одним із головних символів свята Пасхи є українська писанка, то частина розповіді була присвячена саме їй. Учням було надзвичайно цікаво дізнатись про те, як люди у багатьох країнах світу увіковічнили красу і велич української писанки у вигляді пам'ятників і архітектурних споруд. 
  Із захопленням школярі розповідали як святкують Пасху та відповідали на питання вікторини "Свята. Традиції. Звичаї". А книжкова виставка «Пасхальні візерунки» представила широкому колу читачів нашої бібліотеки книги з даної тематики.



Немає коментарів:

Дописати коментар