середу, 4 січня 2017 р.

«Де коза ходить, там жито родить…»


Ми щедруєм і співаєм під вікном.
Щастя, долі вам бажаєм всім гуртом.
Хай квітують ваші ниви золоті,
Щоб життя було щасливе в майбутті.
    Одне з найтепліших для душі родинних свят в Україні - це Різдво. Вже багато століть український народ святкує новорічні свята – одні  з  найяскравіших та найкращих свят, що дуже шануються нашим народом. Різдво являє собою чудове свято, що поєднало в собі найкращі християнські традиції та язичницьку обрядовість, яку донесли до наших часів наші предки. Саме таке поєднання зробило це свято найнароднішим, найвеселішим, таким, що запам’ятовується надовго і залишає слід у душі кожної людини.
   З метою популяризації українських звичаїв і обрядів, працівники районної бібліотеки для дітей спільно з учнями 3-А класу (кл. керівник Маліченко О.В.) Карлівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, підготували народознавче обрядодійство «Де коза ходить, там жито родить…», в якому відтворили новорічні традиції українського народу, зокрема, обряд щедрування «водіння  кози». Споконвіку існував у нашому народі гарний звичай бажати один одному і господарям щастя-здоров'я, многих літ і всяких статків у хаті і родині. Вже по Святій Вечері українці починали ходити по хатах, з піснями та відтворенням побутових сценок поздоровляли господарів та їхніх дітей та вінчували їм злагоду й достаток.
  Наприкінці заходу бібліотекарі подякували всім учасникам за підготовлене народознавче свято, неймовірну атмосферу новорічного дійства.  А на завершення дітей почастували традиційною стравою—українськими  варениками, які приготували турботливі та люблячі батьки.







Немає коментарів:

Дописати коментар