вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Загадковий світ оберегів


Василь Скуратівський - автор унікальної народознавчої книги „Берегиня", засновник і редактор одноіменного часопису, член Національної спілки письменників України. Він був ініціатором започаткування уроків народознавства у школах. Останні десятиріччя життя присвятив самовідданій боротьбі за відродження народної культури, збереження історико-культурної спадщини України.
     Двадцять книжок і понад тисячу публіцистичних, наукових і науково-популярних статей - свідчення величезної працездатності і таланту людини, якої, на жаль, уже немає серед нас. У книгах Скуратівського зібраний багатющий матеріал про народні та релігійні свята з конкретним їх датуванням, розвідки про найцікавіші обряди, походження назв українських місяців та пов'язані з ними численні прислів'я і приказки - тобто про обереги народу, про великий духовний спадок, залишений нам прадідами...
   До 75-річчя від дня народження Василя Тимофійовича Скуратівського бібліотекарі районної бібліотеки для дітей та учні 5-Б класу ЗОШ №3 підготували та провели народознавчу годину «Загадковий світ оберегів». Під час зустрічі діти пригадали обереги, традиції, звичаї, свята  нашого народу, познайомилися з творчим доробком Василя Скуратівського. Адже книги Василя Скуратівського – своєрідна енциклопедія українського народознавства. До уваги користувачів представлено перегляд літератури «Дивосвіт Василя Скуратівського».



Немає коментарів:

Дописати коментар