четвер, 21 серпня 2014 р.

"Свою Україну любіть її..."


Беззаперечно найвеличнішою постаттю в українській культурі є Тарас Шевченко, який став для України заповітною думою , її безсмертною піснею.  Дітворі він знайомий з шкільних занять, але Шевченко наскільки багатогранний і читаючи його поезії завжди відкриваєш щось нове та невідоме. Так сталося і підчас Шевченківських читань «Віршів віночок від Тараса», що відкрили третій день тижня української культури в районній бібліотеці для дітей.
«Тече вода з-під явора
Яром на долину.
Пишається над водою
Червона калина.
Пишається калинонька …» - читала бібліотекар Лариса Козачинська,  і діти говорили, що такі пейзажі вони бачили, проводячи канікули у бабусь в селах. А ще переймалися долею поета, який виріс на чужині й пішов із життя в чужому краю та читали рядки  із вірші Шевченка  напамять.




За програмою тижня відвідувачі Інтернет-центру стали учасниками віртуальної екскурсія «Моя Україна – моя Батьківщина». Для подорожі було використано матеріали сайту http://travel-map.in.ua/ (Віртуальні подорожі Україною). Діти дізналися про сім чудес України, про найвеличніші споруди фортеці та собори.



Для допитливих всезнайок було проведено вікторину «Україна - рідний край».



А ми вам пропонуємо декілька запитань, відповівши на як,і ви зможете перевірити свої знання про рідну державу.


1.  Яку назву мала козацька держава, створена за дніпровськими порогами?
2.     Назвіть один із найдревніших знаків, який є малим гербом України?
3.     Автор слів гімну України?
4.     Назва гімну України
5.     Як називалась перша слов’янська держава?
6.     Як називається основний закон України?
7.     Як звали сестру Кия, Щека, Хорива?
8.     Які кольори державного прапора України?
9. Назвіть найбільшу святиню українського народу в музичній символіці?
10.      Назва великого зібрання творів Т.Г. Шевченко?
11.   Назвіть композитора, який поклав вірші Чубинського на музику, що став гімном?
12.      Що означає слово «козак»?

Якщо якесь із запитання залишиться без відповіді або ви маєте сумніви щодо правильності відповіді, завітайте в бібліотеку і знайдіть підтвердження своїх знань в книгах. Ми чекаємо на вас!

2 коментарі:

  1. Добрий день шановні колеги .Вас вітає філія № 13 Полтавської ЦБС.Переглянувши Ваш сайт отримали море позитиву.Дуже цікаві у Вас масові заходи,відчувається любов до своєї роботи.Бажаємо і надалі Вам натхнення і успіхів у роботі .!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня, колеги! Дякуємо Вам за теплі слова, дуже приємно. Цінуємо кожну Вашу пропозицію і зауваження! Будемо старатися і надалі радувати Вас цікавим і позитивним матеріалом. Спасибі ще раз. Чекаємо на Ваші коментарі.

      Видалити