четвер, 6 березня 2014 р.

Тарасові твори - сяють як зорі

    Тарас Григорович Шевченко казав: "Мене люблять діти, а кого люблять діти, той ще не зовсім поганий чоловік». З великою любов`ю описує Шевченко дітей у своїх віршах: «Я так люблю дітей, що не надивився би на цей відбиток ангела».
     А чи люблять сучасні діти Тараса Шевченка, чи знають про нього?
 4 березня районній бібліотеці для дітей випала чудова нагода познайомити учнів 2 – Б класу ЗОШ № 1 з життям та творчістю ВЕЛИКОГО УКРАЇНЦЯ. Захід мав просту, але глибоку назву «Тарасові твори – сяють як зорі». У біографії Тараса Григоровича присутньо багато історій: більше сумних, але були й веселі. Дітлахи дізналися про складну долю родини Шевченка, про те, що значить бути кріпаком і не мати ніяких прав, про любов малого Тараса до природи, і як наслідок, про його талант до малювання; про те, як втратив батьків та тяжко працював з малечку, а ще захоплювався розповідями діда Івана про козаків та Січ.   
  Малеча з цікавістю слухала вірші Шевченка, із великим захопленням дітлахи декламували поезію Кобзаря. До уваги школярів була представлена виставка «Про дідуся Тараса».







Немає коментарів:

Дописати коментар