четвер, 26 грудня 2013 р.

Мої права, що я знаю про них


В людській історії настало третє тисячоліття. Яким буде для нас 21-ше століття? Особливо це хвилює нас тому, що в цьому столітті будемо жити ми, сьогоднішні діти. Наскільки ми готові до майбутнього життя?
Для того, щоб ми вміли збудувати щасливе майбутнє, ми повинні знати змалечку, що всі народи і всі люди рівні між собою й мають однакові права на нашій Землі.
Дитину жодним чином не можна прирівнювати до дорослої людини, у тому числі й у правових аспектах. Дитина має бути забезпечена особливими правами, особливим захистом, які мають часовий вимір і спеціальне призначення. Дитина, як і кожна людська істота, від народження має права людини. Але вона повинна мати ще й додаткові, особливі права. Це обумовлено її фізичною, розумовою, моральною та духовною незрілістю. І для того, щоб дитина стала зрілою людиною у всіх відношеннях, їй необхідно мати певні спеціальні, додаткові можливості. Отже, права дитини - це певні спеціальні можливості, які необхідні людині віком до 18 років для існування і досягнення зрілості. Особливі права дитини – це “права росту”, зумовлені її фізичною, розумовою, духовною незрілістю. Вони – особливий зріз у загальному контексті прав людини. 
Головним завданням дитячої бібліотеки є допомога дітям засвоїти соціально-правові принципи, які закріплені в Конвенції ООН про права дитини, формування правової культури учнів, навички правомірної поведінки для реалізації своїх прав та обов’язків. З цією метою у бібліотеці проведено годину запитань і відповідей «Мої права, що я знаю про них» для учнів 7 – А та 7 – Б класу ЗОШ №3. На запитання дітей відповідала фахівець із соціальної роботи районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Мусієнко Марина Юріївна. Для школярів був організований відеоперегляд «Подорож до країни дитячих прав». 










Немає коментарів:

Дописати коментар