пʼятницю, 12 жовтня 2012 р.

Книжкова виставка

"Любов та  доброта врятують світ"





 Сухомлинський, Василь
    Казки Школи під Голубим Небом [текст]: казки, притчі, оповідання / упоряд. О.В. Сухомлинська.- К.:Освіта, 1991. - 191 с.

   Знайомство з творчою спадщиною Василя Олександровича Сухомлинського зароджує у дитячій душі високі моральні, гуманістичні почуття - любов до батьків, повагу до людей похилого віку, мидосердя до немічних, нещасних.
    Сухомлинський, В.О.
        Вогнегривий коник [текст]: Казки. Притчі. Оповідання / упоряд. О.В. Сухомлинська. - 2-ге вид., стер. - К.: Вікар, 2008. - 200 с. - (Скарби української літератури).
     
        Ця книга - збірка мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел, написаних для дітей і дорослих великим українським педагогом і письменником Василем Сухомлинським. Кожна казка, кожне оповідання розповідають читачам про неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують у нас бажання захистити слабшого, допомогти старшим.



    Кононенко, Євгенія
       Неля, яка ходить по стелі [текст]. / Є.Кононенко - К.: Грані-Т, 2008. - 80 с. - (Сучасна дитяча проза).

      
    Нове місто, нова школа, новий клас - і ти для всіх новенька. як знайти друзів серед однокласників і не нажити ворогів та заздрісників? Головне - залишитися собою, не зважаючи ні на які обставини. Дівчинка Неля не побоялася виказати свою таємницю і заради дружби та справедливості посеред уроку пішла по стелі. Окрім того Нелине волосся має здатність змінювати колір залежно від настрою - через отакі дивовижні здібності Неля мусить часто змінювати школи. Які ще незвичайні таємниці приховує учениця, дізнаєшся з розповіді Євгенії Кононенко.




   Собори душ своїх бережіть...
       Збірка кращих творів молодих літераторів Полтавщини.[текст] - Полтава: ВАТ "Видавництво "Полтава", 2007. - 156 с.











  
      Буцень, Олег
        Солодкий дощ [текст]: Казки та оповідання/ передм. Л.Буцень. - К.: Школа, 2008. - 208 с.

       До збірки увійшли казки та оповідання українського письменника Олега Буценя, головною темою яких є виховання дитячої душі та моральних якостей юної особистості, набуття перших навичок та вмінь. Правда, Совість, Доброта - основні цінності, яким приділив увагу у своїх творах письменник, що прагнув зробити внутрішній світ юного читача багатим і світлим.







   Бібік, Н.М
       Зростаймо громадянинами. Розповідь про Конституцію України [текст]: навч. посіб. / Н.М. Бібік, М.М. Ілляш. - К.: Веселка, 2000. - 87 с.

      У цьому посібнику розглядаються загальні питання (що таке держава, демократія, громадянський обов'язок і права людини, нація і національні меншини, закон і державні символи тощо) і конкретні статті Конституції України, передбачені для вивчення молодшими школярами.










     Я дитина України: Читанка для дітей та дорослих [текст] / упоряд. М. Слабошпицький, Т. Качалова, О.Яремійчук. - К.: Преса України, 2008. - 231 с.

     Ця книжка допоможе зрозуміти тобі, юний читачу, яка дивовижно багата на таланти наша тисячолітня література, познайомить із схвильованими й хвилюючими віршами, оповіданнями українських поетів і прозаїків, народними легендами та піснями про минуле й сьогодення рідної землі, про наш найдорожчий скарб - українську мову. А розділ гумористичних творів переконає в невмирущості почуття гумору нашого народу. Книжка навчить тебе гордо носити імя українця, пишатися причетністю до української культури, усвідомити свою відповідальність за майбутнє Батьківщини.


 Павленко, Марина
   Миколчині історії [текст]./ М. Павленко - К.: Грані-Т, 2008. - 104 с. - (Золота лелека).
  
   Знайомтесь - нова книга Марини Павленко, яка розповіла життєву і водночас неймовірну історію справжньої дружби, яка змінює світ на краще!



  
    Мікула, О.
        Чий вулик кращий? [текст] / О. Мікула. - К.: Світло на Сході, 2010. - 128 с.
    
    Ця книжка для тих, хто ще не зовсім дорослий, але вже не вважає себе дитиною. Оповідання про підлітків, пов'язанні спільним "героєм" - маленькою бджілкою, що "перелітає" з одного оповідання до другого та поєднує історії, що на перший погляд здаються не повязаними між собою. Герої книжки постають перед вибором - між правдою та брехнею, між добром та злом, між Богом та гріхом.
    





  
   Гоян, Я.П.
      Таємниця Лесикової скрипки [текст]: повість/ Я.П. Гоян. - 3-тє вид. - К.: Веселка, 2003. - 207 с.
     
    Повість українського письменника про цікаві пригоди Лесика та його друзів, які вирушили у мандри рідним краєм, щоб розгадати таємницю чарівної скрипки.

Немає коментарів:

Дописати коментар