пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Крізь пекло афганської війни


  Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. В цей день у 1989 році, після десятирічної війни, було завершено виведення військ з Афганістану. З цієї нагоди районна бібліотека для дітей запросила учнів 7-Б класу ЗОШ №1 (класний керівник С.А. Шостак) на годину пам’яті «Крізь пекло афганської війни» присвячену воїнам–інтернаціоналістам, які є для нас зразком героїзму, мужності і патріотизму.
 Бібліотекар Лариса Козачинська ознайомила присутніх з подіями та фактами, які відбулися під час війни в Афганістані. Розповіла про те, що Афганська війна – це не тільки трагедія, це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє. Всім нам важливо зберегти пам'ять про ті події, вклонитись тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій обов’язок перед Батьківщиною і вшанувати живих героїв.
 Своїми спогадами про пережиті події тих часів поділився з присутніми учасник бойових дій в Афганістані Іван Іванович Зяблов, який своєю розповіддю про роки своєї служби в гарячих точках, сколихнув серце кожного школяра. А представлений документальний фільм «День в історії» був повчальним та корисним для учнів. З метою гідного вшанування мужності, вірності військовому обов’язку у бібліотеці був організований перегляд літератури «Ціна чужої війни».



Немає коментарів:

Дописати коментар